Vasi legénykéknek szoríthatunk a Páva első adásában

November 8-án, az első elődöntővel megkezdődik a Fölszállott a páva idei gyermekévadának élő adássorozata – melyben mindjárt az első alkalommal vasi szereplőkért izgulhat a közönség. A „Vasi Kislegényczéh” iskolánk néptáncosaiból alakult.

A fiúk már szinte valamennyien kipróbálták magukat különféle szólótáncversenyeken, s szép eredményekkel büszkélkedhetnek – az idei év során emellett egy virtuóz erdélyi legényestánc: a széki tempó megismerése és közös előadása érlelte összetartó csapattá a tizenkét ifjú tehetséget.

 

 

A 9-14 esztendős legénykék a szeptemberi, sikeres válogató óta is nagy lelkesedéssel készülnek a megmérettetésre. Első bemutatkozásként a széki férfitáncnál maradnak – éppen ezért nemrégiben látogatást is tettek az erdélyi községben, ahol a helyi nevezetességek: az egykori táncház, a csizmadia- és kalaposműhely megismerése mellett találkozhattak olyan idős székiekkel, akiknek a figuráit „ellopva” tanultak bele a rátermettséget igénylő tempó előadásába. S nem utolsó sorban táncolhattak a helyi zenészek muzsikájára – hiszen az elő műsorban is Filep Márton „Pali Marci” és bandája szolgáltatja számukra a valódi széki talpalávalót.

 

 

Ha pedig sikerülne meggyőzniük a zsűrit arról, hogy a folytatásban is ott a helyük a műsorban, közelebb merészkednének szűkebb hazájukhoz – az erdélyi legényestánc mellett ugyanis rábaközi és természetesen vasi táncokkal készülnek a Páva színpadára.

 

 

A Vasi Kislegényczéh november 8-i szereplése után is érdemes figyelemmel kísérni a műsort, hiszen az elődöntők során a horvátzsidányi dalospacsirták: a Kumánovich testvérek is feltűnnek a képernyőn.

 

További információ:

https://www.facebook.com/Vasi-Kisleg%C3%A9nycz%C3%A9h-112891710131457/

 

 

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács