Tapolcára kirándultunk a táborban

A harmadik napon Tapolcára kirándultunk a mesés táborozókkal.

Már a vonatozás élménye is vidám perceket hozott az első pillanattól kezdve, voltak a gyerekek között olyanok, akik még sosem ültek vonaton, így különleges volt számukra az első utazás. Tapolcán elsőként a Wass Albert Könyvtár részlegeivel ismerkedhettek meg diákjaink, majd játékos csapatversenyben mérhették össze tudásukat. Útunk innen Tapolca Városi Múzeumába vezetett, ahol a helytörténeti kiállításon túl egy régi iskolát bemutató tárlatot is megszemlélhettünk. A gyerekek megismerték, milyen körülmények közt, s milyen eszközökkel tanultak régen a diákok.

A kirándulás pizzaebédje után a szuvenír vásárlás sem maradhatott el, s a nagy hőségben jól esett mindenkinek egy tölcsér fagylalt is. A vonaton utazás második epizódja kalandosra sikeredett, megtapsztalhatták a gyerekek, milyen is átszállni az egyik szerelvényről a másikra, hogy eljuthassanak az úticéljukhoz. 

 

Napi ige

Ha vízen kelsz át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok nem sodornak el. Ha tűzben jársz, nem perzselődsz meg, a láng nem éget meg téged.

(Ézs 43,2)

Mit féltek, ti kicsinyhitűek?

(Mt 8,26a)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács