Szombathely Oktatásügyéért-díj

Szombathely Oktatásügyéért-díjat vehetett át Kozma Györgyi tanárnő a Városházán megtartott pedagógusnapi díjátadó ünnepségen. „Szombathely Oktatásügyéért-díj” adományozható annak a személynek, aki kiemelkedő munkájával segítette a város oktatásügyének fejlődését.

Kozma Györgyi tanárnőről a következő méltatás olvasható a városi portálon (szombathely.hu):

"Pályáját 1981-ben kezdte Táplánszentkereszten, első osztályos tanítóként. 1982-ben került Szombathelyre az Úttörő, majd Eötvös József nevét viselő általános iskolába.  Általános Iskolába. Elvégezte a technikatanári kiegészítő szakot és 1987-től technikát oktat az 1-8. évfolyamokon. Kézműves szakkört szervezett, melyhez akkor újszerű módon, pályázaton szerzett támogatást. A hátrányos helyzetű 9-10. osztályos gyermekeket háztartástan oktatásával segítette.

Később kislétszámú osztályban is bizonyította rátermettségét figyelem- és tanulászavarral küzdő gyerekek tanítójaként, iskolaotthonos oktatásban. Emellett ifjúságvédelmi felelősként is tevékenykedett, nyaranta pedig Balatonberényben táboroztatott.

Szakmai fejlődése érdekében folyamatosan továbbképzéseken vett részt, melyeket nagy lelkesedéssel végzett.  Munkáját mindig a maximalizmus jellemezte technika tanárként és tanítóként is. Ezt bizonyítják megyei és országos eredményei.

A reál tantárgyak tanításán túl, nagy érzékkel készítette fel tanítványait a humán műveltségterület megmérettetéseire is. Osztálytanítóként szép sikereket ért el a városi művészeti szemléken, ahol tanítványait szintén a legjobbak között díjazták. A lemaradó tanulók felzárkóztatásával is sokat foglalkozik, és ha kell, teszi ezt akár a munkaidején túl is.

2005-től a közlekedési ismeretek felelőse az iskolában. Szívügye a rendvédelmi szervek munkájának megismertetése, népszerűsítése nemcsak iskolájában, hanem Szombathelyen és a megyében is. Ennek érdekében sok éven át nyaranta KRESZ- tárborokat szervezett, az iskolában pedig szakköröket közlekedés, elsősegély, katasztrófavédelem és környezetvédelem témakörben.
Szakköröseivel nemzetközi versenyekre is eljutottak, országos versenyeken értek el szép eredményeket.

Nevéhez fűződik a „Ma kerékpárral, holnap autóval…” városi közlekedési verseny szervezése, melynek már sok éve iskolája a  házigazdája. KRESZ szakköröseivel évről-évre országos versenyeken szerepelt és hozta el a dobogós helyezéseket.

Bármibe fog, lelkesedése a gyermekeket is magával ragadja."

Gratulálunk pedagógusunknak a szép elismeréshez!

 

Főoldal fotó: Bonyhádi Zoltán

Forrás és további fotók, valamint díjazottak méltatása: https://www.szombathely.hu/

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács