Szólótáncos sikerek

2020 novemberében, az online térben került sor a Nyugat-Dunántúl gyermek és ifjúsági néptáncos szólistáinak megmérettetésére. A Sopronban megszervezett bemutatón növendékeink nagyon szép sikereket értek el!

A Reményik iskola Bariska-Möndölecske, Berke és Bölicze csoportjainak legtehetségesebb néptáncosai már az év elején nagy izgalommal készültek arra a soproni szereplésre, melyen szólótáncosként bizonyíthatták volna rátermettségüket – a márciusi esemény megvalósulását azonban a járványhelyzet az indulás előtti napon keresztülhúzta… Ráadásul pontosan ez történt a novemberi újrázáskor is! Maradt tehát a kamera előtti szereplés – mely az élő zene és közönség hangulatát persze nem pótolhatta, mégis csodás kis produkciókat eredményezett!

Iskolánk tizenkilenc néptáncos növendéke mutatkozott be a „lurkó”, a „gyermek” és az „ifjonc” korosztályban, a csaknem kétszáz fős mezőnyben. Előadásukban vasi, rábaközi, somogyi, bodrogközi, széki és ördöngösfüzesi táncok elevenedtek meg – a versenykiírásnak megfelelően improvizatív táncszerkesztésben. A produkciókat ötfős zsűri értékelte, akik a pontszámok mellett néhány útravalónak szánt gondolattal is ellátták a táncosokat. Döntésükről az utolsó tanítási napon érkeztek meg a hírek – melyről értesülve sok-sok szép elismerésnek örülhetünk:

 

Aranykeszkenős táncosok:

Arthofer Nóra

Fekete Zsófia

Molnár Luca

Németh Gréta

Pintér Dóra

Rajos Eliza

 

Figurás táncosok:

Kővári Barnabás

Molnár Bence

Németh Barnabás

Szalai Mátyás

Völgyi András

Zsilkó Máté

 

Különdíjasok:

Bődi Áron

Flasch Panna

Meskó-Csépány Krisztián

Molnár Bence

Molnár Luca

Németh Sára

Simon Bulcsú

 

Felkészítőik: Kővári Réka, Tóth Bianka és Molnár Péter.

 

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács