Szivárvány Néptáncfesztivál

Május 11-én, Bükön tizenhetedik alkalommal rendezték meg a Szivárvány Gyermek Néptáncfesztivált, melyen a nyugat-dunántúli régió 30 gyermek és ifjúsági csoportja - összesen 800 táncos fiatal mérette meg tudását a népes közönség és az ötfős szakmai zsűri előtt.

Iskolánk nyolcvan néptáncos növendéke négy koreográfia bemutatásával vett részt az eseményen:

A fesztiválprogramot a Möndölecske csoport rábaközi táncösszeállítása nyitotta, "Puhab-mulatság" címmel. Lendületes, harsány előadásukat a zsűri ezüst oklevéllel jutalmazta.
Később a "Reményikes Leánykák" - azaz a Bariska és a Möndölecske csoport leánytagjai léptek színpadra, akik "Pünkösdkor" című műsorukban tavaszi gyermekjátékokat és pünkösdölést mutattak be. Produkciójuk bronz minősítésben részesült.
"Tápai szösszenet" címet viselt a Bariska csoport fellépése, melyben a Csongrád megyei Tápé leányjátékait és táncait vitték színpadra a fiatalok. Stílusos, meggyőző előadásuk arany oklevelet ért.
A reményikes szereplők sorát a Berke csoport zárta - őket a délutáni programban, az ifjúsági mezőnyben láthatta a közönség. "Juhosoké" című koreográfiájuk az erdélyi Mezőség legényes- és páros táncait szedte csokorba - a juhmérés szokásának megidézésével. Ötletes, hiteles produkciójukért ezüst minősítésben részesültek.
 
A táncosok felkészítői, koreográfusai Kővári Réka, Tóth Bianka és Molnár Péter voltak.
 
Műsoruk - egyben a Reményik iskola valamennyi néptáncos növendékének szereplése - május 21-én, 17:30 órakor az MMIK színpadán is látható lesz!
 
Fotók: Büki László
Képgalériák a teljes fesztiválról:

Kapcsolódó galéria

Szivárvány Néptáncfesztiválon diákjaink

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács