Sopronnal és környékével ismerkedtek hatodikosaink

Hatodik osztályosaink A "Hűség városában" és környkén barangoltak

Az idei tanév sem volt egy hagyományos időszak iskolánk számára. A világjárvány sok rendezvényünket és sok programunkat hiúsította meg, azonban a tanév végén sikerült hatodikosainknak a tavaly elmaradt soproni kirándulását pótolni.

Az úton első állomásunk a Fertő-Hanság Nemzeti Park volt, ahol madárlesen vehettünk részt a Hanságban, valamint a Lászlómajor Látogatóközpontban ismerhettük meg a táj jellegzetességeit kulturális és biológiai értelemben.

A csodás természeti látványosságok után hazánk egyik legszebb kastélyát a fertődi Esterházy-kastélyt kerestük fel. Itt megismerhettük az ország egykori leggazdagabb családjának és a legismertebb kastélyának múltját és jelenét.

Utunk utolsó állomása során a "Hűség városát", Sopront kerestük fel. Megnéztük a főtéren található Kecske-templomot, aholon egykoron magyar királyt is koronáztak. Látogatást tettünk az ország második legnagyobb evangélikus templománál és megnéztük a város szimbólumának számító Tűztornyot is.

A rövid beszámolóból is kiderülhet, hogy egy nagyon mozgalmas napot tölthettünk el végre együtt és bízunk benne, hogy a diákoknak is olyan maradandó élményeket okozott az út, mint tanáraiknak.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács