Pünkösd hétvégéjén kolozsvári vendégek jártak iskolánk Berke néptánc csoportjánál

A látogatás a reményikes táncosok áprilisi, erdélyi szerepléssorozatának viszonzását jelentette, amikor is Erdély "fővárosában" - Reményik Sándor szülővárosában - a Bogáncs Néptáncegyüttes fogadta a szombathelyieket.

A harminc fős kolozsvári csapat június 7-én, pénteken este érkezett Szombathelyre - a mieink az egyetem Zenepedagógiai Tanszékének épületében rendezett táncházban fogadták a őket. A táncházban a Bogáncs bemutatkozását követően közös mulatságra került sor, majd a vendégek hazatérhettek szállásadóikhoz. Másnap, a Szombathely belvárosában tett séta után, az Őrségbe utaztak a táncosok - a magyarszombatfai fazekasházban megismerkedhettek a vidék fazekaskultúrájának jellegzetességeivel, majd közös fellépéssel járultak hozzá a Kerkáskápolnán, a nemzeti összetartozás napja alkalmából rendezett megemlékezéshez. A kolozsvári vendégek szombathelyi programját egy Dozmaton eltöltött közös délelőtt zárta, ahol a métázás, íjászkodás és erdőjárás után a pünkösdölés helyi hagyományából is ízelítőt kaphattak.

 

(Fotók: Arti)

Kapcsolódó galéria

Kolozsvári vendégek Szombathelyen

Napi ige

Ekkor azt mondta [Isten Jákóbnak]: Én vagyok az Isten, atyádnak Istene! Ne félj… Én megyek veled Egyiptomba, és én is foglak visszahozni.

(1Móz 46,3–4)

Ezért tehát a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, és egyenes ösvényen járjatok.

(Zsid 12,12–13)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács