Óvodaáldás, ünnepség volt Bobán

November 13-án ünnepi alkalmon vehettünk részt bobai tagintézményünkben, a Bobai Evangélikus Óvodában. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az intézmény a Magyar Falu Program 48,6 millió forintos támogatásának köszönhetően újult meg a nyár folyamán. A hétvégén Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Egyházkerület püspöke áldotta meg az épületet.

A munkálatoknak még márciusban láttak neki. A régi épületrészben megújult a villamossági hálózat, valamint szigetelt padlóburkolatot kapott. Az egész épületben új vinyl padlót raktak le, emellett korszerű LED világítástechnikát szereltek fel a szakemberek, valamint a régi épületrészben teljes, az újban pedig részleges mosdókorszerűsítés történt. A pályázat révén lehetőség volt új eszközök megvásárlására is, így új hűtőszekrény, mosógép, valamint új bútordarabok is segítik az óvodai életet. Megújult az informatikai hálózat, az udvari részen pedig új kerítést és egy árnyékolót építettek fel.

Az óvodai élet a felújítás ideje alatt sem állt le - csupán egy nyári szünetre -, hiszen az önkormányzat biztosított helyet az óvodások számára erre az időszakra. Augusztus 2-án már a megszépült épületbe léphettek be a gyerekek. Az ünnepélyes átadót augusztus 14-én tartották Somogyi Ákos polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő részvételével. November 13-án, szombat délután a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspöke, Szemerei János érkezett Bobára, hogy megáldja a felújított intézményt. A megáldás előtt ünnepi istentiszteletet tartottak az evangélikus templomban, majd az ünneplők közösen átvonultak az intézmény elé, ott került sor az ünnepi pillanatra. Ezt követően Horváthné Görög Marianna tagintézmény-vezető körbevezette a megjelenteket a megszépült óvodában.

Korábbi cikkünk és képek itt érhetőek el:  Megújult a bobai óvoda
 

Az eseményről a Vas Népe Online is beszámolt, ahol további fotókat tekinthetnek meg az ünnepi alkalomról: https://www.vaol.hu/

Kapcsolódó galéria

A Bobai Evangélikus Óvoda megáldása

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács