Néptáncosaink hétvégi sikerei

Néptáncos növendékeink pünkösd hétvégéjén Gencsapátiban szerepeltek.

Szombaton a Berke és a Bariska csoport tagjai mutatkoztak be az V. Vincze Ferenc Szólótáncversenyen, melynek célja a vasi tánchagyomány ápolása, továbbörökítése volt.

Így a versenyzőknek is a helyi tánckincs ismeretéről - és persze előadói készségeikről - kellett számot adniuk. A seregszemlén négy korosztályban 42 produkció (fiú szólista és páros) lépett színpadra, s közülük a legjobbakat "söprű" ill. "gyöngy" díjakkal jutalmazta a zsűri. A legkiemelkedőbb táncosok pedig "Vincze Ferenc-díjban" részesültek.
 
Iskolánk növendékei közül Badics Dóra és Pala Renáta "gyöngy" díjjal, Németh Bence "söprű" díjjal, Molnár Bence és Németh Barnabás pedig "Vincze Ferenc-díjjal" térhettek haza. A felnőttek versenyében néptáncoktatónk: Tóth Bianka is örülhetett, aki Tóth András kíséretében szintén elnyerte a "Vincze Ferenc-díjat".
 
 
A vasárnapi nap a Gencsi Söprű Néptáncfesztivállal, azaz a táncegyüttesek bemutatkozásával folytatódott, melyen üde színfoltot jelentett Möndölecske csoportunk szereplése, a "Bárány szőrén a leány..." című, mesébe szőtt tánckompozícióval. De színpadra léptek Berke csoportunk tagjai is, akik a Szökős legényeivel, ill. a Szökős és a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes lánykarával közös produkciókban mutatkoztak be.
 
A zsűri az elismerő szavak mellett egy-egy különdíjjal is értékelte táncosaink teljesítményét.
 
Fotógaléria a Gencsi Söprű Néptáncfesztiválról:
Vaskarika
 
 
 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács