Mozgalmas néptánc-hétvége

Eseményekben gazdag hétvégén vannak túl iskolánk néptáncosai, néptáncközösségei. Gencsapátiban előbb vasi szólótáncversenyt, majd néptáncfesztivált rendeztek, melyeken félszáz növendékünk szerepelt.

Hatodik alkalommal rendeztek Vincze Ferenc Szólótáncversenyt az elmúlt pénteken Gencsapátiban. A vasi tánchagyomány éltetését és mélyreható megismerését célzó megmérettetésen tizenhat néptáncosunk állt közönség és zsűri elé, különböző korosztályokban. Bölicze, Bariska-Möndölecske, Berke csoportjaink, valamint a Vasi Kislegényczéh tagjai a vasi tánchagyomány jellegzetes tánctípusaiból összeállított kétperces, improvizatív produkcióikkal bizonyíthatták rátermettségüket. A sikerek sem maradtak el: Kővári Barnabás kanásztánca és sapkatánca, valamint Völgyi András söprűtánca „Vincze Ferenc-díjat” érdemelt, Szücs Levente Zolta kanásztáncával „söprű” díjban részesült, a páros táncokkal színpadra lépő Fekete Zsófia, Molnár Luca, Molnár Villő, Pintér Dóra, Sipos Hanna és Bődi Áron pedig „gyöngy” illetve „söprű” díjnak örülhetett.

Büszkék lehetünk továbbá Arthofer Nóra, Flasch Panna, Meskó-Csépány Krisztián, Németh Sára és Vadvári Júlia hiteles és élményszerű bemutatkozására, valamint a kísérőként közreműködő Molnár Bence és Németh Barnabás szereplésére. A táncosok felkészülését Fekete-Tóth Bianka, Kővári Réka és Molnár Péter segítette.

A szombati nap aztán igazi fesztiválhangulatban telt – a gencsapáti sportpályán emelt rendezvénysátorban a megye néptáncegyüttesei váltották egymást a színpadon, de fellépett a nyugat-dunántúli régió szólótáncosaiból frissen verbuválódott csapat, valamint az erdélyi Györgyfalváról érkezett hagyományőrzők is. A fesztiválprogramban Bariska-Möndölecske csoportunk bodrogközi összeállítással szerepelt, a Berke ifjúsága pedig rimóci leányjátékkal, majd a Szökőssel közösen bemutatott koreográfiával lépett színpadra. Végül a Vasi Kislegényczéh tagjai képviselték iskolánkat, akik az erdélyi Küküllő-vidék férfitáncaival bűvölték el a közönséget. Valamennyi közösségünk fellépését lelkes tapssal díjazták a jelenlévők, így a délután meghozta az élő megmutatkozás régóta hiányolt sikerélményét!

Fotók forrása és további galéria megtekintése: vaskarika.hu

Fotók a szombati napról: vaskarika.hu - XXIV. Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztivál I. rész

Kapcsolódó galéria

Mozgalmas néptánc-hétvége

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács