Miénk itt a tér!

- Az iskolában, a televízióban, a könyvtárban, a fürdőben és a moziban is jártak az olvasótáborosok az idén.

Az idei Olvasótábor a Miénk itt a tér címet viseli, utalva arra, hogy a táborozó gyerekek több hónapig nem láthatták egymást. Így a programok az újratalálkozás jegyében teltek hétfőn. Közösségi- és drámajátékokat játszottunk délelőtt, délután pedig izgalmas szellemi akadályversenyen mérhették össze tudásukat a csapatok. A hét folytatásában is színes programok vártak a gyerekekre.

Kedden kavicsfestéssel és szabadtéri közös játékokkal telt a délelőtt, majd ellátogattunk a Szombathelyi Televízió stúdiójába. A gyerekek megismerkedhettek a televíziós műsorkészítés eszközeivel, résztvevőivel, megtudhatták, honnan vezérlik a műsorokat és egy pillanatra híradós műsorvezetőkké válhattak.

Szerdán könyvtárlátogatásssal kezdtük a napunkat. A Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zsigri Mária könyvtáros fogadott bennünket, egy papírszínházi előadást hallhattak a gyerekek, majd egy légykapó békát készítettek. Míg a munkákon száradt a festék elmerültek a könyvek betűi közé. Délután a csapatoknak ki kellett szabadulniuk az iskola hátsó épületének fogságából, betűrejtvények, tárgykeresők, találós kérdések, mozgásos és számfeladatok, valamint kódfejtés is várt a nebulókra. Mindeközben meg kellett találniuk egy-egy betűt is, ami a kulcsszót, s azzal együtt a kiszabadulást jelentette az épületből. Kint Pusztai Krisztina a Credo Rádió főszerkesztője várta a gyerekeket és készített interjúkat. A nagy forróságban igazán jó levezetése volt a napnak a vízibomba- és vízipisztolycsata az udvaron.

A csütörtöki napunkat a szentgotthárdi fürdőben töltöttük, igazi vízipockokká váltak a gyerekek.

Az utolsó napon elhozták és bemutatták kedvenc könyveiket a táborozók, majd activity játékkal zártuk az egész heti csapatversenyt. Délután a jetikölyökkel ellátogattunk az Everestre is, mozizással ért véget a tábor.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács