Könyvhét az idősek otthonában

89. alkalommal került megrendezésre az Ünnepi Könyvhét országszerte. Idén immár második alkalommal a Túróczy ház lakói is megemlékeztek az ünnepről.

Az idősek csütörtökön délelőtt a Reményik iskola első osztályos diákjait látták vendégül, s Manyi néni, a mesemondó egy Mátyás király mesével örvendeztette meg a gyermekeket. A legbátrabbak verset mondtak, mesét olvastak, búcsúzóul kis színes könyvjelzőket adtunk át, s reméljük kedvet csináltunk az olvasáshoz.

Délután az evangélikus 5. osztályos diákok érkeztek az otthonba, s Menczinger Tamás tartott Bibliaórát időseknek és gyermekeknek. Természetesen a Bibliával, mint könyvvel foglalkoztak, s rendkívül érdekes és számos új dolgot hallhattak.

Az idősek a legkisebbekre is gondoltak, s az evangélikus családi bölcsőde gyermekei részére készítettek kis csomagokat, melyben szintén volt könyvjelző, kis történet és imádság, s pár apró meglepetés. Az ajándékot lakóink személyesen vitték el a kicsiknek, időseink arca ragyogott a sok mosolygós, önfeledten játszó gyermek láttán.

Napi ige

Bölcs szívű és hatalmas erejű ő: ki tudna ellene szegülve épségben maradni?

(Jób 9,4)

Ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint.

(Róm 12,16)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács