Könyvhét az idősek otthonában

89. alkalommal került megrendezésre az Ünnepi Könyvhét országszerte. Idén immár második alkalommal a Túróczy ház lakói is megemlékeztek az ünnepről.

Az idősek csütörtökön délelőtt a Reményik iskola első osztályos diákjait látták vendégül, s Manyi néni, a mesemondó egy Mátyás király mesével örvendeztette meg a gyermekeket. A legbátrabbak verset mondtak, mesét olvastak, búcsúzóul kis színes könyvjelzőket adtunk át, s reméljük kedvet csináltunk az olvasáshoz.

Délután az evangélikus 5. osztályos diákok érkeztek az otthonba, s Menczinger Tamás tartott Bibliaórát időseknek és gyermekeknek. Természetesen a Bibliával, mint könyvvel foglalkoztak, s rendkívül érdekes és számos új dolgot hallhattak.

Az idősek a legkisebbekre is gondoltak, s az evangélikus családi bölcsőde gyermekei részére készítettek kis csomagokat, melyben szintén volt könyvjelző, kis történet és imádság, s pár apró meglepetés. Az ajándékot lakóink személyesen vitték el a kicsiknek, időseink arca ragyogott a sok mosolygós, önfeledten játszó gyermek láttán.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács