Hálás szív

Május 10-én csendesnapon vehettek részt iskolánk tanulói, tanárai.


Mindenkor örüljetek, szüntelenül imádkozzatok, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra.”- szól hozzánk Pál apostol útmutatása.

Ez nem azt jelenti, hogy a keresztyén ember elbagatellizálja a szenvedést, a nehézségeket, a jelen körülményeit. Azt jelenti, hogy nézőpontot vált és arra az Úrra koncentrál, aki felette van mindeneknek és értelmet meghaladó módon békességet adhat a szívünkbe. Az pedig, ha minden körülmények között megkeressük, hogy 1-1 napon minek örülhetünk, miért adhatunk hálát, átformálja a szívünket, oldja a félelmeinket. Segít észrevenni azokat az ajándékokat, amik talán "békeidőben" fel sem tűnnek. A csendesnapon erre összpontosítottunk a diákokkal, hogy újra megtanuljuk észrevenni az örömhírt, s nemcsak észrevenni, hanem megköszönni, hálát adni mindazért a jóért, amit kaptunk.
A gyerekek megnézhették Eleanor H. Porter az Élet játéka című regényéből készült filmet (Pollyanna), majd közösen megbeszélték a látottakat, s a történet tanulságait. Imádságot írhattak, melyben Istennek mondtak köszönetet, majd barátaiknak is üzenhettek. Ezek a kis üzenetek egy háladobozba kerültek, melyet hazavihettek, vagy épp átadhattak a gyerekek az általuk választott személynek. Az osztályokba készült egy közös háladoboz is, melybe év végig gyűjthetik azokat a gondolatokat, történéseket, melyekért hálát adnak Istennek.

A nyolcadik osztályosok elsősorban a családjukra összpontosíttottak ezen a délelőttön, a beszéletésükhöz Az élet háza című film adta az alapot.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács