Esterházy János nyomában a Felvidéken

Hetedikeseink az idei tanévben is egy négynapos úton vehettek részt a Határtalanul! programnak köszönhetően

Az első napon látogatást tettünk Komáromban, ahol jártunk a monostori-erődben megismerhettük a komáromi erőd történetét, annak kialakulásától egészen napjainkig. Révkomáromban a Klapka-szobor előtt elevenítettük fel az 1848-1849-es szabadságharc legfontosabb eseményeit, majd a temetőben a 48-as obeliszknél emlékeztünk azokra a hősökre, akik hazánkért a legértékesebbet adták, az életüket. Az estét már Komáromszentpéteren töltöttük, ahol diákjaink a „Kossányis” tanulókkal egy ismerkedő esten vehettek részt. Második napon, Komáromszentpéteren, testvériskolánkkal a Kossányi József Alapiskolával közösen emlékeztünk az aradi 13-ra és azokra a hősökre, majd közös kézműves és sport foglalkozáson mélyíthették el a két iskola közötti kapcsolatokat.

A nap második felében az ógyallai csillagvizsgálóban jártunk. Itt Konkoly Thege Miklós munkásságával és a Naprendszer felépítésével ismerkedhettek meg hetedikeseink. A harmadik napon felkerestük Alsóbodokon gróf Esterházy János nemrég "hazatért" földi maradványait. A nyitrai várban láthattuk a tornyot, melyben egykor Vazul raboskodott és gyönyörködhettünk a Zobor-hegy látványában. A gímesi várhoz idén is egy "könnyed" erdei sétával jutottunk fel, ahol idén még az időjárás is a kegyeinkbe férkőzött, majd a kistapolcsányi-kastély parkjában emlékeztünk meg a Rákóczi-családról. Az estét egy közös vidám vetélkedővel zártuk. Az utolsó, negyedik napon Nagyszombaton kezdtük a napot, majd a Duna és a Morva folyó összefolyásánál található dévényi-várban jártunk, majd felkerestük az egykori koronázó várost, Pozsonyt, ahol a Fellegvártól egészen a Prímás palotáig több történelmi helyet is felkerestünk és járhattunk az egykori koronázási útvonalon.

A négy napos út során nagyon sok új ismerettel és élménnyel gazdagodhattunk, valamint a testvériskola tanulóival sok új barátság köttetett.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács