Erdei iskolában járt a 4. évfolyam

Három napos erdei iskolai programon vettek részt a tanév elején 4. évfolyamos diákjaink. Sok-sok élménnyel, tapasztalattal tértek vissza az iskolapadokba.

A botfai Mindszenty Ifjúsági Ház adott otthont idén is diákjainknak, s vezetője dr. Illyés Zoltán szervezte a tartalmas programokat, melyeken keresztül a gyerekek rengeteg érdekességet tudhattak meg a környék növény- és állatvilágáról.

Az erdei iskola első napján egy sérült sarlós fecskével ismerkedhettek meg, valamint a helyi lovastanya állataival játszhattak, majd egy közel 6 km-es kincskereső túrára indult a három részre osztott csapat. Útleírás alapján barangoltak a botfai utcákon, majd át az Avas-hegyen. Megismerkedhettek helyi nevezetességekkel, emlékhelyekkel, valamint gyönyörű tájakon jártak, s tájékozódási gyakorlatot is szerezhettek. A túra közben egy keresztrejtvényt fejtettek a csapatok, mely megoldása segítette őket a kincshez.

A második nap délelőttjén a madarakkal kapcsolatos ismereteiket bővítették a gyerekek, madárgyűrűzésen vettek részt, illetve a baglyok életéről, szokásairól hallhattak előadást. A délutáni programok között szerepelt kézműveskedés, melyen a fazekas mesterség szépségeibe kóstolhattak bele, s kipróbálhatták, hogyan készülnek korong segítségével a tárgyak. A Válicka patak legkisebb halaival is megismerkedhettek a gyerekek, melyet egy elektomos halkiemelő segítségével juttattak - a vizsgálat idejére - egy vízzel teli akváriumba. A patakpart emlőséről, a hód életmódjáról is hallhattak érdekességeket. Az este nagy izgalmakat tartogatott a gyerekek számára, éjszakai erdei túrára indult a csapat. A szép időnek köszönhetően az Avas-hegy tetejéről vizsgálták meg a csillagos égboltot.

A záró nap is tartogatott izgalmas dolgokat. Egy közeli kertbe látogattak a gyerekek, ahol láthattak különböző gyümölcsfákat, zöldségeket, valamint a tyúkudvar életébe is bepillantást nyerhettek. A legnagyobb élményt a traktoros pótkocsin utazás adta. Megismerkedtek a gazdaságban élő állatokkal, azok ellátásával, a munkagépek irányításával, valamint tejet, sajtot, zsíros kenyeret is kóstolhattak. Ezt követően pedig egy kalandos traktoros túrán vehettek részt az Avas-hegy lankáin.

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács