Erdei iskolában

Erdei iskolában jártak bobai tagintézményünk tanulói. Beszámolót olvashatnak az ott töltött napokról:

 

A világ nem a könyveidben és térképeidben van, hanem odakint.

 

Hazánk szeretetéhez, megismeréséhez több út vezet. Magyar dalok, versek szeretete, a történelem, a történelmi hagyományok ismerete, hazánk csodálatos tájain való túrázás, természeti értékeink felfedezése.

Iskolánk kiemelt fontosságúnak tartja a tapasztalati úton való tanulást, a vizsgálódást, a megfigyelést, a „személyes találkozást” a tananyag tartalmakkal. Ezekhez teremt kiváló lehetőséget az – immár 14. éve, hatodik osztályos tanulóknak megszervezésre kerülő – „Erdei Iskola” program. Négy napra – eltávolodva szűkebb környezetünktől és vidékünktől – kiköltözünk a természetbe. Kitárul előttünk új osztálytermünk ajtaja és vár minket a Káli- medence. Tantervi anyaghoz kapcsolódóan ismerkedünk a vulkanizmussal, a kőzetekkel, földrajzi fogalmakkal, valamint a természetismeret órán tanult élőlényekkel, melyeket itt, a természetes élőhelyükön figyelhetünk meg. Ebben az évben a földrajzi helyekhez, növényekhez fűződő legendáké volt a főszerep. Így nem tudtuk elkerülni a történelemhez, a művészettörténethez, az irodalomhoz való kapcsolódást sem.

A tanulók számára valóságos önismereti tréning egy ilyen alkalom, hiszen rengeteget tanulhatnak saját határaikról, tűrőképességükről, erejükről, kitartásukról. A naponta megtett túrák hossza 10- 14 km, melyet mindenki legyalogolt, s talán nem is gondolta volna, hogy ekkora teljesítményre képes. Gratulálunk valamennyi túrázónak, s remélhetőleg ez is egy bizonyíték volt arra, hogy kitartással elérhetőek a kitűzött célok.

Egy-egy osztály ilyen alkalmakkor igazán összekovácsolódik, jobban megismerik egymást, kiderül, kire mennyire lehet számítani, ha segíteni kell a másiknak, ha vigasztalás kell, ha erő kell a lépésekhez, ha cipelni kell kicsit a másik terhét.

Kedves hatodik osztályosok! Büszkék vagyunk Rátok! A teljesítményetekre, a fegyelmezettségetekre, a kitartásotokra. Reméljük tartalmasnak ítéltétek meg ezt a „kalandot”, s megszerettétek a „túrázva megismerni” életérzését!

                                                                        Lilla néni és Kriszti néni

/ ui.: Köszönjétek meg Ti is, szüleiteknek a hozzájárulást, a támogatást, a szállítást, a lehetőséget!/

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács