Élményekkel zárultak a nyári néptánctáborok!

Idén is megtartották nyári táboraikat iskolánk néptáncos közösségei. A sok-sok élménnyel és persze tánccal eltöltött együttléteknek a hosszúra nyúlt tavaszi „böjt” után különös értéke, hangulata volt…

A nyári szezon a Berke csoport táborával kezdődött: 13-16 éves néptáncos növendékeink a Veszprém megyei Kiscsőszön töltöttek el hat napot, július első hetében. A táborban az erdélyi Kalotaszeg és a Mezőföld táncaival ismerkedtek – s azzal a további mintegy 60 néptáncossal, akikkel együtt élték meg a kiscsőszi napokat. A tánctanulás mellett erdei kirándulás, vetélkedő, a Duna Művészegyüttes előadása és az esténként tartott táncházi mulatságok gazdagították sok-sok élménnyel a hosszú idő után közösségbe verődő ifjúságot.

Augusztus utolsó hetében az őrségi Szőce volt az úti cél – a már jól ismert patakparti táborhelyen előbb a Bariska és Möndölecske csoport tagjai töltöttek el öt napot, a hétvégén pedig a Bölicze-lurkók vehettek részt első néptánctáborukban. A nagyobbak számára a székelyföldi Felcsík táncai jelentettek új kihívást, szabadidejüket pedig métázással, Vadása-tavi fürdőzéssel, a tőzegmohaláp meglátogatásával, valamint bőrműves foglalkozással töltötték. Egy estére vendégük volt a Sárarany Zenekar, melynek muzsikájára igazi mulatság kerekedett a faluvégi pajtaépületben!

A Bölicze csoport apró táncosai is nagy izgalommal várták a szőcei tábort, hiszen először vettek részt ilyen eseményen. A táborhelyen csörgedező Szőce-patak vize hamar rabul ejtette a gyermeksereget, akik önfeledten láttak hozzá a pancsoláshoz, gátépítéshez, patakugráshoz. Kitűnő mókának bizonyult a hatalmas tölgyek árnyékában megrendezett „parasztolimpia” is, de persze a tánc sem maradt el – a gyerekek felfrissítették az elmúlt tanév első felében elsajátított somogyi tánctudásukat, az esti tábortűznél pedig vígan fújták a kanásznótákat!

Néptánctáborainkból mintegy kilencven gyermek térhetett haza igazi közösségi élményekkel – reméljük, ezek valamelyest kárpótolhatták őket a tavaszi hónapok „böjti” időszakáért…

 

Kővári Réka, Tóth Bianka és Molnár Péter néptáncoktatók.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács