Élménydús nyelvi tábor

Idén is megszerveztük a nyelvi tábort június utolsó hetében.

 Az első napon az ország ismeret volt a téma. Az angolos csoport az Egyesült Királyságról, a királynőről tanult, a németes csapat pedig Ausztriáról tanult. Tízórai után a kézműves foglalkozáson a gyerekek a zászló színeit felhasználva rózsákat készítettek szalvétából, zászlót festettek. Délután volt a nap fénypontja, az angolos csapat amerikai csokis kekszet, a németes csapat pedig rétest készített a konyhában. Mindkét produkció nagyon finomra sikerült, egy morzsa sem maradt.

Kedden az állatok volt a téma. Különböző játékos feladatokkal szókincset bővítettünk, játszottunk. Délután nagy feladat várt a résztvevőkre, ugyanis origami hajtogatással békát készítettünk, majd állatos gipszet lehetett festeni.

Szerdán a sporté lett a főszerep. A nagy foci lázban mi is részt vettünk egy focis album készítésével. Először a résztvevő országokat tanultuk meg idegen nyelven a zászlajuk segítségével, majd egy-egy híres focistáról gyűjtöttünk össze lényeges adatot. Mindezt papírra is vetettük, készítettünk egy saját focis albumot angolul-németül. Délután a sportot folytatva, számháborúztunk a parkban.

Csütörtök a kirándulás napja. Idén is Szentgotthárdra utaztunk el a fürdőbe a gyerekek nagy örömére. Kicsik-nagyok jól érezték magukat a medencékben, csúszdákon. A fürdés mindig az egyik legjobb része a tábornak a gyerekek elmondása szerint.

Pénteken ismét szókincsbővítéssel kezdtük a napot. A téma az „én városom” volt. A városban található helyiségeket tanultuk meg az adott nyelven, amiket aztán meg is látogattunk egy nagy séta közben. S mivel a Fő téren kötöttünk ki, hát fagyiztunk is egyet. Délután a szokásos program, a vetélkedő volt a porondon. Vegyes csapatok (angolos-németes) versenyeztek, vetélkedtek egymás ellen a héten tanultakból. Persze mindenki nyert, hiszen mindenki egy tábla csokival és sok-sok élménnyel térhetett haza idén is.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács