"Egy lángot adok, ápold, add tovább..."

Reményik Sándor halálának évfordulójára emlékezünk e napokban iskolánkban. Október 25-én különböző programokon vettek részt felső tagozatosaink.

Az 5. évfolyam egy érzékenyítő napot töltött együtt a Túróczy Otthon lakóival, ahol az érzkszervek, az érzékelés állt a középpontban. Kisebb csoportokban járták végig a különböző foglalkozásokat. Csendsétán vehettek részt a templomban; kipróbálhatták, milyen kerekes székkel közlekedni; langallót készíthettek; közösen énekeltek, rajzoltak, s emellett a Szent György Gyógynövénykert növényeiből teafiltert készítettek.

A 6-7. évfolyam részt vett az egyházi iskoláknak szervezett vetélkedőn, melynek témái idén: Reményik Sándor élete, Dsida Jenő élete és versei, valamint Jézus csodái voltak. Idén 10 csapat nevezett a versenyre, s végig nagyon szoros volt a mezőny. Végül a Boldog Brenner János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium csapata érte el az első helyezést, s vihette magával a vándorkupát.

További eredmények:

2. a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola, Sopron

3. a Kossányi József Alapiskola, Komáromszentpéter

4. a Péterfy Sándor Evangélikus Iskola és Óvoda, Győr

5. a Reményik Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és AMI, Boba

6. a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola, Sopron

7. az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Kőszeg

8. a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola, Pápa

9. a Szent László Katolikus Általános Iskola, Sárvár

Gratulálunk a csapatoknak!

Iskolánk saját csapata versenyen kívül indult a megmérettetésen, s ők érték el a legmagasabb pontszámot. A csapat tagjai: Faludi Eliza, Molnár Dorka, Németh Mira, Mátyás Lázár.

A 8. évfolyam a Szombathelyi Törvényszék épületébe látogatott el, ahol megismerkedhettek a diákok az épület történelmével. Híres bírók nyomában jártak, s bepillanthattak az itt folyó munkába. Megtudhatták azt is, milyen tanulmányok előtt áll, aki erre a pályára készül.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács