Egészségnevelési nap volt iskolánkban

Hagyomány már, hogy minden tanév őszén egészségnevelési napot tartunk iskolánkban. Ezúttal Mayer Rudolf volt a vendégünk, aki a méhek szerepéről, munkájáról tartott érdekes előadást a gyerekeknek.

Ezzel iskolánk is bekapcsolódott az országos "Mézes reggeli" programba, melynek célja, hogy felhívja a gyerekek figyelmét a mezőgadaságra, a természeti értékeinkre és az egészséges táplálkozásra egyaránt. Mayer Rudolf segítségével az alsó tagozatosok megtudhatták, hogy igen rövid, 40 napos életük alatt milyen nagyszerű munkát végeznek a méhek. Megismerhették a méhkirálynő, a dolgozók és a herék feladatát, hogy hogyan gyűjtik a virágport,  hogyan raktározzák, s mi a felderítők munkája. Emellett megnézhették a méhkaptárt és a méhviaszt is kezükbe vehették, megszagolhatták a gyerekek. Az interaktív előadás után a tanulók repce, hárs, gesztenye és facélia mézeket kóstolgathattak.

Ezúton is köszönjük Mayer Rudolfnak a tartalmas délutánt!

Napi ige

Ekkor azt mondta [Isten Jákóbnak]: Én vagyok az Isten, atyádnak Istene! Ne félj… Én megyek veled Egyiptomba, és én is foglak visszahozni.

(1Móz 46,3–4)

Ezért tehát a lankadt kezeket és a megroskadt térdeket erősítsétek meg, és egyenes ösvényen járjatok.

(Zsid 12,12–13)

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács