Dupla siker a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztiválon

A karantén miatt tavasszal elmaradt az amatőr előadóművészeti bemutató, és a járvány második hulláma is arra kényszerítette az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ munkatársait, hogy online szervezzék meg a Gyermek és Ifjúsági Művészeti Fesztivált, melyen két tanulónk dupla sikert érdemelt ki.

"Összesen 84 fiatal mutatkozott be, a legtöbben verset, mesét és prózát, valamint mai dalt adtak elő, de érkezett videó modern tánc, népdal és egyéb kategóriában is. Igényes színdarabot, kabaré jelenetet és horvát néptáncot is láthattak a bírák, akik kategóriánként értékelték a produkciókat.
A zsűri tagjai voltak: Németh Judit, a Weöres Sándor Színház színésze, Szabó Róbert Endre, a Weöres Sándor Színház színésze, Pesti Arnold, a Soltis Lajos Színház színésze, Pintér Anikó népdalénekes, együttesvezető, Bujtás Ervin zenész, Prikazovics Ferenc, a Mesebolt Bábszínház igazgatóhelyettese, Rimányi Judit, a Lorigo Alapfokú Művészeti Iskola táncpedagógusa.
10 arany, 12 ezüst és 26 bronz minősítés született, az okleveleket és a díjakat egy későbbi időpontban vehetik át a résztvevők."

Alsó tagozatos vers- és mesemondás kategóriában ezüst minősítést kapott Rózsa Soma Vajk 3.b osztályos tanulónk, aki Petőfi Sándor "Anyám tyúkja" c. versét szavalta el.


Szintén ezüst minősítést érdemelt ki ebben a kategóriában Szalai Mátyás 3.b osztályos tanulónk, aki "A veréb, a farkas meg a róka" c. népmesét mesélte el.

A két fiú az alsó tagozatos egyéb kategóriában is ezüst minősítést szerzett Tímár György: Nehéz nyelv a magyar c. paródiájának előadásával.

Gratulálunk tanulóinknak és felkészítőiknek!


"A bemutatóról összefoglaló film készül, amely a későbbiekben felkerül az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ honlapjára.
A rendezvényt az NKA Közművelődési Kollégiuma támogatja."

Főoldalkép forrás: https://www.facebook.com/agora.savaria/

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács