Aranyat érő néptánc-produkciók

Bükön szerepeltek a régió néptáncosai, művészeti iskolás csoportjai az elmúlt hétvégén. A három megye huszonhat közösségét felvonultató bemutatón a Reményik iskola három csoportja is színpadra lépett, s a sikerek sem maradtak el…

A Szivárvány Néptáncfesztivál idén tizenkilencedik alkalommal nyújtott lehetőséget a nyugat-dunántúli régió gyermek és ifjúsági néptáncegyüttesei számára, hogy bemutassák tudásukat a közönség, a zsűri, és persze egymás előtt. Iskolánk néptáncosai a tavalyi esztendőben online formában vettek részt az eseményen, így nagyon várták az élő, valóságos fesztiválszereplést. Három fellépő közösségünk mintegy 60 tagja szép emlékekkel térhetett haza a seregszemléről:

A legifjabb korosztályt a Bölicze csoport képviselte, melynek 9-11 éves tagjai őrvidéki gyermekjátékokat és vasi táncokat állítottak színpadra, „Játék és tánc Vas vármegyéből” címmel. Talpraesett, felszabadult előadásukat a zsűri arany minősítéssel jutalmazta. Őket legtapasztaltabb növendékeink követték – a Berke csoport ifjúsága a Mezőföld hagyományaiból merített a „Csípd meg, fogd meg!” című dramatikus összeállítás bemutatásakor. Az ötletes koreográfia és a hiteles, eleven előadásmód eredménye a kiemelt arany oklevél, melyet nagy örömmel fogadott a fesztiválra két és fél esztendő után visszatérő közösség. Végül a Vasi Kislegényczéh lépett színpadra iskolánk színeiben, az erdélyi Küküllő-vidék férfitáncainak bemutatásával. A virtuóz, ugyanakkor mértéktartó és stílushű előadásmódot a zsűri újabb kiemelt arany minősítéssel és egy ráadás-különdíjjal értékelte.

A csoportok felkészítői, koreográfusok: Fekete-Tóth Bianka és Molnár Péter.

 

Megtekinthető videófelvételek:

Berke Néptáncegyüttes: „Csípd meg, fogd meg!”

https://youtu.be/LLGYCmDEIcw?t=644

Vasi Kislegényczéh: „Járd ki lábam, tempóra” – pontok Magyarszentbenedekről

https://youtu.be/LLGYCmDEIcw?t=6742

 

Fotók: Vaskarika.hu

Kapcsolódó galéria

Büki Szivárvány Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál 2021.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács