A trianoni békediktátumra emlékeztünk a nemzeti összetartozás napján

Míg a felsősök videókon és közös beszélgetéseken idézték fel a 101 évvel ezelőtti eseményeket, addig az alsósok a Falumúzeumban népünk hagyományaival, kultúrájával, régi mesterségekkel ismerkedhettek.

A járványhelyzet miatt az idei évben se emlékezhettünk közösen a trianoni békediktátum igazságtalanságaira és nem láthattuk vendégül testvériskoláink diákjait és tanárait. A felsősök egy-egy óra keretein belül beszélgettek arról mit jelent az elszakítás és mit jelent a kisebbségi lét. Ehhez iskolánk történelem tanára, Dalos Tibor készített egy kisebb videót, amit az alsósok is megtekinthettek.

Június 4-én az alsó tagozatos diákok a Vasi Skanzenbe látogattak, ahol különböző foglalkozásokon vehettek részt. Az 1-2. osztályosok megismerkedhettek a faluval, játékot készítettek, lovagolhattak, népmeséket hallgattak és néptáncolhattak az autentikus környezetben. A 3-4. osztályosok a régi népi mesterségekkel ismerkedhettek: a lányok mézeskalácsot sütöttek , karkötőt fontak és agyaggalambot készítettek, a fiúk pedig a kovácsok munkájáról hallhattak, elsajátíthatták a kosárfonás alapjait, valamint a fafaragást is gyakorolhatták. Minderről lejjebb láthanak képes beszámolót.

Iskolánk tavalyi emlékezőműsora, melyet testvériskoláinkkal közösen készítettünk el:

 

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács