Néptáncosok sikere Sopronban

 

A nyugat-dunántúli régió néptáncos szólistái vetélkedtek Sopronban, április 18-án. A népes mezőnyben három korosztály képviselői adtak számot tánctudásukról és színpadi rátermettségükről – köztük művészeti iskolánk növendékei is szépen szerepeltek!

 

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ három rendezvényterme telt meg lelkes ifjú néptáncosokkal, oktatóikkal és kísérőikkel, s persze a népzene hangjaival április 18-án, Sopronban. A legfiatalabb „lurkók”, a 11-14 éves „gyermekek” és a legidősebb korosztályt alkotó „ifjoncok” egy-egy szabadon választott tánccal léptek színpadra, színes körképet nyújtva a Kárpát-medence tánchagyományából. A kétperces, improvizatív szerkesztésű produkciókkal fiú szólisták és párok örvendeztették meg a közönséget – és természetesen a zsűrit, melynek tagjai hozzáértő szemekkel figyelték a táncosokat, majd döntöttek a díjak odaítéléséről.

 

Az eseményen a Reményik iskola néptánc tanszakának tizenhét növendéke szerepelt – a Berbécs, a Bölicze, a Bariska-Möndölecske és a Berke csoport (utóbbiak egyben a Szökős Néptáncegyüttes) táncosai, valamint a Vasi Kislegényczéh tagjai. Előadásukban megelevenedtek Vas és Nógrád megye, a bukovinai székelység, valamint az erdélyi Bogártelke, Ördöngösfüzes és Szászcsávás táncai. Oktatóik: Fekete-Tóth Bianka, Kővári Réka és Molnár Péter büszke megelégedéssel figyelték tanítványaik felszabadult és rátermett színpadi megjelenését.

A szólótáncversenyen az alábbi eredmények születtek:

 

LURKÓ KOROSZTÁLYBAN

Aranykeszkenős táncos: Pintér Vica, Spiegel Anna

Figurás táncos: Kádár Hunor, Paksa Bendegúz

Különdíjas: Horváth Lili, Rózsa Kolos

 

GYERMEK KOROSZTÁLYBAN

Aranykeszkenős táncos: Molnár Luca, Pintér Dóra

Figurás táncos: Kővári Barnabás, Zsilkó Máté

Különdíjas: Szücs Levente Zolta

 

IFJONC KOROSZTÁLYBAN

Aranykeszkenős táncos: Soós Viktória

Különdíjas: Bődi Áron, Geosits Anna, Meskó-Csépány Krisztián, Simon Boróka

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács