Népmese napja (2023)

 

„Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt. A mesék földje ez – csuda-e, ha szép csendesen mesemondóvá nő a gyermek?”
                                                                         (Benedek Elek)

Szeptember 28-án tartottuk iskolánkban a népmese napját. Iskolánk Pedagógiai Programjában kiemelkedő szerepe van a hagyományok őrzésének, népi kultúránk bemutatásának.
Ezen a napon tantestületünk lelkes tagjai előadták a Három selyp lány című népmesét, majd az udvaron egy igazi Szent Mihály napi, szüreti táncházat tartottak néptáncosaink, ahol együtt énekelt és mulatott az alsó tagozat apraja-nagyja. Felső tagozatos diákok is eljöttek az Óperenciás tengeren túlról és az alsó tagozatos osztályokban népmesét olvastak fel. Előkerült a hamuban sült pogácsa is a kosarakból, tarisznyákból. Ezúton szeretnénk megköszönni a lelkes szülőknek, kollégáknak, hogy sütöttek ilyen finomságokat.
Nemcsak a népmeséé volt a főszerep, hiszen hagyománnyá vált már, hogy egy kiállítást szervezünk népi használati tárgyakból. Most a konyha volt a fő témakör. Már hetekkel ezelőtt lelkesen hozták a gyerekek az otthoni régi tárgyakat, emlékeket, amelyekből berendeztünk egy konyhát aulánkban. Hálásan köszönjük a felajánlásokat! Nagy Endre a Falumúzeumból hozzájárult saját tárgyaival, szakmai tudásával, hogy kiállításunk még színvonalasabb legyen. Vállalta, hogy a hozott szakmai anyagból tárlatvezetést tart az osztályoknak a jövő hét folyamán.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács