Miénk itt a tér!

Vasi iskolák és óvodák 1. művészeti fesztiválja.

Miénk itt a tér! címmel a vasi iskolák és óvodák 1. művészeti fesztiválját rendezi az ELTE Savaria Regionális és Pedagógiai Szolgáltató és Kutató Központ. Nagy megtiszteltetés, hogy elsőkéntiskolánkat kérték fel a bemutatkozásra. Március 22.-én délután került sor a nagy eseményre.

A program első részében 16.30-kor a képzőművészeti tanszakunk növendékeinek munkáiból összeállított tárlat megnyitójára került sor. A gyönyörű, tavaszi színekben pompázó kiállítás a tavaszi szünetig bárki számára megtekinthető az egyetem „C” épületének aulájában.

A megnyitót néptáncosaink tették ünnepélyesebbé, a Bariska és a Möndölecske csoport képviselői felcsíki táncokat mutattak be.

17.00 órától az egyetem dísztermében Lenkai Nóra rektori biztos és Sátory Károly igazgató úr köszöntője után adhattuk elő műsorunkat.

Igyekeztünk olyan programot összeállítani, amely a szórakoztatáson túl a lelki töltekezést is szolgálja. Öröm volt nézni diákjainkat, akik otthonosan mozognak a komolyzene, a költészet a tánc világában.

Büszkék lehetünk mindannyiukra!

- A hangszeresekre, akik Bartóktól Chopinig a zeneirodalom gyöngyszemeit szólaltatták meg kiváló felkészültséggel.

 -A kórusra, akik az evangélikus korálokat éppoly lelkesedéssel, csengő hangon adják elő, mint a temperamentumos népies éneket.

- A kreatív táncosok két költészet-napi, összművészeti produkciójára, ahol a lélek éppúgy szárnyal mint a leheletfinom kendőik.

- Az öregdiák színjátszósainkra, akik észrevétlenül felnőtté cseperedtek, és mennek tovább azon az úton, amit még a mi általános iskolánkban kezdtek meg…

Emlékezetes, szép délután volt- köszönet a szervezőknek,  minden szereplőnek, résztvevőnek, felkészítőnek, segítőnek!

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács