Generációk találkozása

Nagy izgalommal várták a Túróczy Zoltán Szeretetotthon idősei a legutóbbi kávéházi alkalmat, hiszen számukra mindig felüdülést jelent, amikor iskolánk diákjai látogatnak el hozzájuk. Torma-Hasza Mónika iskolalelkésszel és Borsos Beatrix ének-zene tanárral érkeztek a nyolcadikos gyerekek, akik néhány éve már jártak a szépkorúaknál.

 

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ és az iskola is fontosnak tartja a generációk találkozását, a gyerekek érzékenyítését az idősek, a fogyatékkal élők, a hajléktalan ellátottak iránt. Nemcsak ünnepekkor egy-egy fellépéssel kedveskednek a tanulók a lakóknak, hanem az iskola csendesnapjának tematikájába is beépült az otthonlátogatás.

Az idősek nagyon jó házigazdáknak bizonyultak, rögtön hellyel kínálták a fiatalokat, biztatták őket, hogy vegyenek az asztalokra kitett sütikből.

Közös énekléssel kezdődött a kávéházi délelőtt, majd Torma-Hasza Mónika tartott áhítatot a Péter apostol első leveléből vett ige alapján: „Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.”

Ezek után kötetlen beszélgetés és játék következett. Előkerültek a különböző társasjátékok: grabolo, dobble, scrabble, formakereső, speed cups, és együtt totózhattak is a résztvevők.

A gyerekek szívesen maradtak volna még, és ahogy bevallották, nem azért, mert így megúszták volna a következő tanórákat, hanem azért, mert nagyon jól érezték magukat. Elmondásuk szerint jót beszélgettek a lakókkal és nagyokat játszottak.

Az idősek pedig lélekben több évet fiatalodtak az alkalom végére, ami ismétlést érdemel.

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács