‘FOLK A TÉREN’

A Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kiemelten fontosnak tartja a tehetséggondozást, úgy a művészeti ágak, mint az oktatás-nevelés más területein is.

Az iskolának megalakulása óta fontos nevelési célja, hogy közösségükben minél jobban erősítsék a nemzeti összetartozás gondolatát. Erre a névadó, Reményik Sándor, a két világháború közötti erdélyi magyar líra kiemelkedő alakjának szellemi hagyatéka is „kötelezi” az intézményt.

A művészetoktatás az intézetben igen jelentős. A tanulók képzőművészet, néptánc, játékos gyermektánc, színjáték, fúvószene, hegedű, zongora és szintetizátor szakokon kaphatnak bizonyítványt.

A csoportok előadásában életre kelnek majd a kárpát-medencei magyarság folklórörökségének táncai, régies páros táncok a vidék sodró lendületű muzsikája kíséretében.

‘FOLK A TÉREN’

2023. szeptember 15.

Szombathely, Berzsenyi tér

14.00 – 19.00 NÉPMŰVÉSZETI BEMUTATÓK, KONCERTEK

KÖZREMŰKÖDIK:

💠 REMÉNYIK SÁNDOR EVANGÉLIKUS ÁLTALÁNOS ÉS MŰVÉSZETI ISKOLA CSOPORTJAI

 

A rendezvény ingyenesen látogatható.

——

A kétnapos esemény programban igen gazdag - a hagyományőrzésről, a helyi értékek megmentéséről, a közösségépítésről és helyi kezdeményezésekről szóló ÉRTÉK KONFERENCIA; a népművészeti hagyományainkat és csodálatos népművészeti bemutatókat, világzenei koncertet felvonultató 'FOLK A TÉREN’; valamint a régiónkban híres néptánccsoportok bemutatóival és esti könnyűzenei koncertekkel záruló ÉRTÉKNAP 2023 – GENCSAPÁTI mind-mind ennek az értékteremtő rendezvénynek a fontos elemei.

A rendezvényről bővebb információ a https://www.erteknapok.hu/ weboldalon található.

Készült Vas Vármegye Önkormányzata megbízásából, a Széchenyi 2020 támogatásával.

Forrás: https://www.erteknapok.hu/

Napi ige

Iskolánk alapítványa

Testvériskoláink

Tehetségpont vagyunk

Örökös Ökoiskola vagyunk

Iskolánk Johannita védnökség alatt

Tudósítások iskolánkról

e-Igazgatótanács