logo
SZOMBATHELYIEVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG

Változások gyülekezetünk életében

Egyházunk püspökei körlevelükben nyomatékosan azt tanácsolták az egyházközségeknek, hogy 2020. március 16-tól kezdve bizonytalan ideig, de legalább virágvasárnapig ne tartsanak sem istentiszteleti, sem egyéb gyülekezeti alkalmat. Emellett sok változás érinti gyülekezetünket, melyet az alábbiakban olvashatnak:

A Szombathelyi Evangélikus Diakónia Központ intézményeinek lakói már nem látogathatók március 9. óta, ez így marad visszavonásig.

Bezár a Reményik-iskola is, online oktatást alakítanak ki a következő héten a pedagógusok. Erről részletes tájékoztatást kapnak hamarosan a tanulók és szüleik.

Március 16-án még a családi bölcsőde várja a gyerekeket, de a keddi naptól szintén bezárja kapuit. A szülők a dolgozóktól kapnak majd részletes tájékoztatást.

Nem lesznek istentiszteletek a gyülekezetben se hétközben, se hétvégén! A papi szolgálat azonban nem áll le, a lelkészek vasárnap 10 órakor jelen lesznek a templomban egy imakört alkotva. Ezen az alkalmon készülnek el a rádiós imádságok és igehirdetések. Nyitott az alkalom mindenki számára – amíg ez lehet nyitott -, aki szívesen jön közös imádságra, de ez nem istentisztelet, nem gyülekezeti alkalom!

A rádió szerepe megnő, még több lelki tartalom hallható majd a következő időszakban. Sűrűbben lesznek imádságok, áhítatok. Ezen kívül itt is értesülhetnek (az egyházközség honlapján túl) a legfontosabb hírekről.

Sok az idős a gyülekezetben, akiknek ebben az időszakban valószínűleg segítségre lesz szüksége. Azért, mert a bevásárlást, vagy egyéb ügyintézést nem tud elvégezni, mert korából kifolyólag nem javasolt, hogy otthonából kimozduljon. Számukra keresünk segítőket, így akinek van szabad kapacitása, vagy segítségre lenne szüksége, ezt a lelkészi hivatalban jelezheti.

Minderről Gregersen-Labossa György a szombathelyi evangélikus gyülekezet parókus lelkésze beszélt Pusztai Krisztinával a Credo Rádióban:

Kövessék híreinket a Credo Rádióban, illetve egyházközségünk weboldalain és facebook oldalain!

Köszönjük megértésüket!

Istentiszteleti rend:

- minden vasárnap 9 órakor istentisztelet, 10.30-kor családi istentisztelet

- a Credo Rádió műsorán 19 órakor a 9 órás istentisztelet felvételét hallhatják

 

Lelkészek elérhetőségei:

Menyes Gyula

parókus lelkész

06-20/824-2018

 

Menyesné Uram Zsuzsanna

diakóniai lelkész

06-20/824-2565

 

Steindl-Papp Judit

iskolalelkész

06-20/824-4106

 

A Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Levéltára (SzEEL) 1953-ig kutatható. Bejelentkezés a lelkészi hivatalban telefonon, e-mailben vagy személyesen.

Napi ige

Számlaszám:
OTP: 11747006-20003397
IBAN:
HU48 1174 7006 2000 3397 0000 0000
SWIFT kód:
OTPVHUHB

e-PRESBITERIUM

Médiapartnerek